Moedervlekken

Onze kliniek heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het verwijderen van moedervlekken en melanomen. Het verwijderen van een moedervlek is een uiterst kleine en relatief simpele ingreep die vrijwel altijd onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Het verwijderen van een moedervlek of een melanoom doet meestal niet of nauwelijks pijn.

Veel mensen laten tegenwoordig moedervlekken weghalen. Deze behandeling wordt ook wel moedervlek-biopsie of moedervlek-excisie genoemd. Dit kan zijn omdat ze een moedervlek niet mooi vinden of omdat het een (kwaadaardig) melanoom betreft. Hiernaast ziet u een voorbeeld van de behandelingen voor- en na het verwijderen van een moedervlek.

...

Consult

Tijdens het consult in onze kliniek kan met behulp van een dermatoscoop het plekje nauwkeurig worden geanalyseerd. Een dermatoscoop is een soort “handmicroscoop” waarmee het bovenste deel van de huid tot wel tienmaal kan worden vergroot.

Als er een verdenking is op een melanoom dan moet de afwijking in principe geheel worden verwijderd voor pathologisch onderzoek. Als u zelf een onrustig plekje signaleert dan is verstandig om spoedig een afspraak te maken bij de dermatoloog.

Vergoeding

Het controleren of verwijderen van een moedervlek wordt vaak door de zorgverzekeraar vergoed. Het controleren of verwijderen van melanomen en andere kwaadaardige gezwellen wordt altijd door de zorgverzekeraar vergoed.

Heeft u verder nog vragen over het controleren of verwijderen van moedervlekken en melanomen? U kunt vaak al binnen twee werkdagen bij ons terecht voor een afspraak. Bel gerust op 020 6432399 voor gratis advies of voor meer informatie.

Contact

Wij zijn iedere dag bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Wilt u ook patiënt worden in onze praktijk of bent u al patiënt? Een afspraak is meestal mogelijk binnen 2 werkdagen. U kunt zich ieder dag telefonisch aanmelden voor een afspraak of u kunt hieronder uw gegevens achterlaten. De assistente zal deze dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Telefonisch

020 6432399

06 21804053 (Alleen bij spoed)

E-mail

ls.feenstra-kisch@planet.nl

Bezoekadres

Huidartsenpraktijk Drs. Feenstra-Kisch

Gijsbrecht van Amstellaan 8

1181 EL Amstelveen